torsdag 20 september 2012

2012/09/20

 Nu är första halvan av julväven färdig 🙂 Du ser att jag provväver alltid i början för att kolla inslag och mönster. Kanske kan jag uppnå en annan effekt om jag trampar lite annorlunda eller byter ut ett inslag mor ett annat. Det är spännande med vävning och det håller hjärnan igång. ”Vävtanter” är ett smart släkte! Men det visste du sedan förut eller hur 🙂

 Det börjar bli ordning ute i affären också. Dessa fantastiska linnetrasor är ljuvliga att väva med. Klipp dem i 4 – 5 remsor, beroende på din ork och målmedvetenhet. Ju smalare remsor ju smidigare väv. Väven kommer att få en fantastisk lyster och så är ju färgerna en energikick. Det finns även vävda svarta trasor och oblekta. Det börjar nu droppa in nyheter och nästa vecka är affären fylld till max. Välkommen att bli inspirerad!

 Det börjar bli lite tunnt i lingarnshyllan men ännu kan du göra fynd. Lin detta underbara material som ger en härlig lyster till vävnaden. Använd gärna lin i varpen om du gör en gardin för då får du ett fantastiskt fall. Inslaget kan vara bomull. Det skapar en kontrast i väven och gör det hela med spännande och inte så ”platt”.

Dagen idag har nästan inte börjat när jag skriver detta. Men när John Blund har gått vilse och inte hittat mig så får man göra det bästa av situationen 🙂 Så nu är föredraget klart som jag ska hålla på lördag och bloggen nästan klar den med. En kopp te så kan jag och katten mysa lite i soffan innan världen vaknar. Ute är det kallt och ett dis har lagt sig över trädgården. Men jag flyttade mina pelargoner under tak så de ska klara en eventuell frostknäpp.

Jag önskar dig en god morgon och en härlig dag! Vi ses.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: